MARCATGE DELS OUS

Els sistema de classificació dels ous es basa en el mètode de cria, és a dir, la forma en què les gallines són criades i les condicions en què viuen, podent trobar les següents classes:

  • Classe 0 – Gallines de producció ecològica: Aquesta classe representa les millors condicions de cria per a les gallines. Les gallines són criades en explotacions poc massificades on se’ls permet tenir llibertat de moviment i fins i tot sortir a l’aire lliure. La seva alimentació prové majoritàriament (almenys un 80%) de l’agricultura ecològica i es limita l’ús de medicaments, com antibiòtics. Aquesta opció es considera la més sostenible i respectuosa amb el benestar animal.
  • Classe 1 – Gallines camperes: Les gallines d’aquesta classe es crien en naus, però tenen l’oportunitat de sortir a l’aire lliure, la qual cosa millora el seu benestar en comparació amb les criades en sistemes intensius. Tot i que no tenen la mateixa llibertat que les gallines ecològiques, encara poden gaudir d’alguna activitat exterior.
  • Classe 2 – Gallines criades en sòl: Aquesta classe representa un nivell intermedi de benestar animal. Les gallines són criades en naus densament poblades, i no tenen la possibilitat de sortir a l’aire lliure. Tot i això, poden moure’s lliurement a dins de l’estructura, però les condicions poden ser més confinades en comparació amb les dues classes anteriors.
  • Classe 3 – Gallines criades en gàbies: Aquesta és la categoria més restrictiva en termes de benestar animal. Les gallines es crien en gàbies petites i no tenen l’oportunitat de sortir o moure’s lliurement. En aquestes explotacions es solen utilitzar antibiòtics i altres medicaments per controlar les malalties i augmentar la producció d’ous. Les hores de llum solen ser controlades amb il·luminació artificial per estimular la postura d’ous durant més hores al dia.

VALOR NUTRICIONAL

Els ous són un aliment ric en nutrients essencials, incloent proteïnes de qualitat, àcids grassos omega-3 i vitamines com la A, D i B12. Aporten minerals com el ferro i el calci, a més d’antioxidants com la luteïna i la zeaxantina que afavoreixen la salut ocular. La colina, present en els ous, és vital per a la salut cerebral.

CONTACTA AMB NOSALTRES

hola@quicous.cat

660 634 440 – 669 289 274

La Pobla de Cérvoles (Lleida)

© 2023 - Editat per Granja Quicou's

© 2023 - Editat per Granja Quicou's